מה הם תוספי מזון?
מה הם תוספי מזון? תוספי מזון כשמם כן הם: התוספת למזון היומי שלנו. בארצות הברית, תוספי מזון הם חומרים שאתה אוכל או שותה. הם יכולים להיות ויטמינים, מינרלים, צמחיים מרפאים או צמחים אחרים, חומצות אמינו (אובניים הבניין של חלבון הבודד), או בחלקים של חומרים אלה. הם יכולים להיות בגלולה, כמוסה, טבליה, או בצורה נוזלית. הם משלימים (להוסיף) דיאטה ולא צריך להיחשב כתחליף לאוכל.
תוספי מזון זמינים באופן נרחב בארצות הברית בחנויות למזון בריאות, חנויות מכולת, בתי מרקחת, ברשת האינטרנט, ובאמצעות דואר. אנשים בדרך כלל לוקחים אותם לסיבות הקשורות לבריאות. תוספי מזון נפוצים כוללים ויטמינים ומינרלים (כגון הוויטמין C או מולטי ויטמין), תמציות צמחיות (צמחים ומוצרי צמחים, כגון היפריקום), וחומרים שמגיעים ממקור טבעי (כגון אומגת 3, חומצות שומן).
יצרניות של תוספי מזון לא יכולות באופן חוקי אומרות שתוספי מזון יכולים לאבחן, לרפא, לטפל, או למנוע מחלות. אבל הם יכולים להגיד שהם תורמים לשמירה על בריאות ורווחה.
בני אדם משתמש בחומרים הפעילים בתוספי תזונה לאלף שנים כדי לסייע לבריאות ולטיפול במחלה. לפעמים התוספים האלה הם בסיס לכמה מהתרופות הנפוצות של ימינו. לדוגמה, אנשים השתמשו בתה קליפת ערבה במשך מאה שנים כדי לשלוט בחום. חברות תרופות סופו של דבר זוהו הכימיות בקליפת עץ ערבה, שמפחיתה בחום ושמש שידע לייצר אספירין.
המזון ותרופות האמריקאים (FDA) אינו מסדירים תוספי מזון באותו אופן שבו מסדיר רפואה. תוסף תזונה יכול להימכר ללא מחקר על כמה טוב זה עובד.
מה הם תוספי מזון המשמשים ל?
אנשים משתמשים בתוספי תזונה למצבים בריאותיים רבים.
אנשים לעתים קרובות להשתמש ויטמינים ומינרלים להשלמת תזונה ומחלת פינוק. לדוגמה, אכינצאה עלולה למנוע ממך לקבל קר ועשויה לעזור לך לקבל יותר מינונים גבוהים של הוויטמין C עשויים גם לעזור לך לקבל טוב יותר מהר יותר.
מבחינה הסטורית, אנשים השתמשו בתרופות צמחיות כדי למנוע מחלה, לרפא דלקות, הורדת חום, ולרפא את הפצעים. תרופות צמחיות יכולות גם לטפל בעצירות, להקל על כאב, או לפעול כמרפים או ממריצים. מחקר על צמחים ומוצרי צמחים מסוימים הראה כי הם יכולים להיות חלק מאותן התופעות שתרופות קונבנציונליות לעשות, בעוד שאחרים יכולים להיות שום השפעה או עלולות להזיק.
חוקרים בחנו כמה מוצרים טבעיים ומצאו אותם להיות שימושיים. אומגת 3, חומצות שומן, למשל, יכולות לעזור להוריד את הרמות הטריגליצרידים.
האם תוספי תזונה בטוחה? לא כל צמחי המרפא ותוספי מזון הם בטוחים. אם אינך בטוחים לגבי הבטיחות של תוסף או עשב, שוחח עם הרופא, רוקח או הדיאטנית.
תמיד אומר לרופא שלך אם אתה משתמש בתוסף תזונה או אם אתה חושב על שילוב תוסף תזונה עם הטיפול הרפואי הקונבנציונלי שלך. זה לא יכול להיות בטוח לוותר על הטיפול הרפואי הקונבנציונלי שלך ולסמוך רק על תוסף תזונה. זה חשוב במיוחד לנשים בהריון או מניקות.
בעת שימוש בתוספי מזון, יש לזכור את הדברים הבאים.
כמו תרופות קונבנציונליות, תוספי מזון עלולים לגרום לתופעות לוואי, לגרום לאלרגיה, או אינטראקציה עם תרופות מרשם וללא מרשם או תוספים אחרים שאולי אתה לוקח. תופעת לוואי או אינטראקציה עם תרופות או תוספים אחרים עשויה לגרום מצבים בריאותיים אחרים גרועים יותר.
דרך תוספי תזונה מיוצרים לא יכולה להיות אחידה. בגלל זה, כמה טוב הם עובדים או כל תופעות לוואי שהן גורמות עשויות להיות שונות בין מותגים או אפילו בתוך המון שונים של אותו המותג. הצורה של תוסף שאתה קונה במזון בריאות או חנויות מכולת לא יכולה להיות זהה לצורת שימוש במחקר.
מלבד לויטמינים ומינרלים, את ההשפעות ארוכות הטווח של רוב תוספי תזונה אינן ידועות.
- ספורט וכושר | תוכניות אימונים לעיצוב וחיטוב הגוף | פיתוח גוף
מאמרים אודות תוכניות אימונים, ספורט וכושר, תוכניות אימונים לעיצוב וחיטוב הגוף. תוכניות תזונה לפיתוח גוף, דיאטות שונות וכו'.
- אנטי-אייג'ינג | תרופות והורמונים
אודות: אנטי-אייג'ינג, תרופות והורמונים, הורמון גדילה, טסטוסטרון, סטרואידים אנאבולים ועוד… אנטי אייג'ינג והורמונים דיאטה. אנטי אייג'ינג DHEA, טסטוסטרון, אסטרוגן ופרוגסטרון,מלטונין ופרגננולון.
- פתולוגיה כללית – מחלות שונות ודרכי טיפול
טיפול במחלות שונות פתולוגיה כללית – דרכי הטיפול והמניעה במחלות שונות פתולוגיה"מחלות שכיחות" (פתולוגיה – משהו לא תקין). מחלה הינה סטייה מהתפקוד הנורמלי של הגוף.
- תוספי מזון | ויטמינים ומינרלים | צמחי-מרפא
פעילות גופנית, פיתוח גוף ותוספי תזונה. תוספי מזון – תוספי תזונה לספורטאים, כל מה שצריך לדעת על תוספי תזונה ולא העזתם ובכלל לא ידעתם שיש…
- דיאטה | הרזיה ותזונה
שוק הדיאטות ותוספי המזון מוצף בדיאטות שונות. אז איזה דיאטה היא הדיאטה הנכונה? רוצים לרדת במשקל? כנסו! מידע מקיף, עשיר ומהימן בנושאי דיאטות ותזונה.
- מחלות לב וכלי דם | כולסטרול | טריגליצרידים | שומנים בדם
מחלות לב וכלי דם דרכי טיפול ומניעה. מחלות הלב וכלי הדם, יתר לחץ דם, טיפול תרופתי למחלות לב וכלי דם, אירוע מוחי CVA, סוכרת, דרכי טיפול בסוכרת.
- סוכרת סוג 1-2 | סוכרת הריון | סוכרת נעורים | סוכרת מבוגרים
סוכרת דרכי טיפול טבעי במחלת הסכרת. מה כדי לאכול ומה לא לאכול. סוגי סוכרת: סוכרת מבוגרים (סוכרת סוג-2), סוכרת נעורים (סוכרת מסוג-1), סוכרת הריון.
- מחלות בדרכי הנשימה | אסטמה | סינוסיטיס | ברונכיטיס
מחלות בדרכי הנשימה: אסטמה-גנחת הסימפונות, סינוסיטיס-דלקת הגיתות, ברונכיטיס ועוד…
- הריון | לידה | הנקה
הריון לידה והנקה: איך להיכנס להריון בריא, אילו בדיקות עורכים בהריון, מה זה הריון בסיכון גבוה ומה קורה. מה היתרון שבהנקה? האם כדי להניק? ותחליפי מזון לאם ולילוד.
- בריאות האישה
בריאות האישה: רפואת נשים – טיפולי פוריות, הריון, תזונה, ניתוחים פלסטיים, גניקולוגיה, רפואה ואסתטיקה.
- בריאות האישה
- מחלות עור
מחלות עור: קיימות מחלות עוריות ראשוניות, מחלות דלקתיות סיסטמיות, מחלות זיהומיות, תפרחות משניות, תגובות אלרגיות לתרופות ומחלות קולגן ומחלות סיסטמיות נוספות אחרות. הדרמטולוגיה (רפואת עור) מתייחס לפתולוגיות בכל שכבות העור (האפידרמיס, הדרמיס וההיפודרמיס).
- נשירת שיער | הקרחה
נשירת שיער והקרחה: התקרחות גברית (גנטית הורמונאלית), התקרחות ונשירת שיער בנשים. להלן הסברים אודות הסיבות לנשירה, ודרכי הטיפול אפשרויות.
- בריאות הגבר
בריאות הגבר: כיצד נימנע בעיות פוריות? שיפור איכול הזרע! טיפול ומניע באין אונות (אימפוטנציה) ועוד…
- מערכת העיכול
בעיות במערכת העיכול: יכולים להופיע זיהומים ויראליים או חיידקיים, מחלות אוטואימוניות, דלקתיות כגון: קוליטיס אולצרוזה, קרון ו- IBS.
- המערכת ההורמונלית | אנדוקרינית
המערכת ההורמונלית (מערכת אנדוקרינית) הינה מערכת הפרשה פנימית של הורמונים. הפתולוגיות על פי רוב הינן הפרשה עודפת של הורמונים או חסר בהורמונים.
- מערכת עצבים | מחלות נוירולוגיות | מחלות נפש
מערכת עצבים מחלות נוירולוגיות: פרעות נוירולוגיות הן הפרעות המשפיעות על תפקודה של מערכת העצבים המרכזית (הכוללת את המוח, את גזע המוח, את המוח הקטן ואת חוט השדרה). ישנו גם הפן הפסיכולוגי-מנטאלי, מצבים נפשיים ומחלות נפש.
- מערכת השלד והעצמות
מערכת השלד והעצמות: השלד מאפשר את גדילת הגוף בעזרת התארכות העצמות והחלפת הסחוס בעצם. התהליך בו הופך הסחוס לעצם נקרא "התגרמות" או גם "הסתיידות" (מלשון סידן).
- מחלות שרירים | מיופתיה
מחלות שרירים (מיופתיה) ניתנת לחלוקה למחלות שרירים תורשתית (גנטיות) ונרכשות. מחלת שריר גנטית נגרמת עקב פגם גנטי באחד ממרכיבי השריר, ונקראת גם ניוון שרירים.
- סטרואידים אנאבולים | הורמון גדילה
סטרואידים אנאבולים והורמון גדילה: הסטרואידים הינם הורמונים הבונים רקמות שונות, לרבות מסת שרירים לכן ספורטאים משתמשים בהם להמרצת גדילת השרירים.