DHEA-פרו-הורמון DHEA-פרו-הורמון או בשמו המלא: Dehydroepiandrosterone.
המוצר הינו פרוהורמון הממור בגופו של הגבר להורמון טסטוסטרון (הורמון מין גברי)
בגוף האישה הפרוהורמון הנ"ל מומר לאסטרוגן ובחלקו לטסטוסטרון.
מחקרים אחרים שנערכו בחיות ובבני אדם הראו שתוספת DHEA מביאה להפחתת שומן הגוף ולהגדלה מסת השריר, וזאת ללא הגבלה קלורית. יתרה מזאת, לדברי פרופ' לוננפלד, המחקרים מראים שלמתן DHEA יש השפעה חיובית על מצב הרוח, רמת האנרגיה, החשק המיני וההרגשה הכללית – בעיקר בנשים. בגברים לא נמצאה השפעה מיוחדת. למשל, נמצא שמתן DHEA לנשים לאחר גיל המעבר מסייע בשמירת צפיפות העצם ותורם למראה העור ולחשק המיני. מחקר שנערך על נשים לפני גיל המעבר שסבלו מרמות נמוכות של ההורמון הראה שמתן DHEA גרם גם להן להגברת החשק המיני.
בדצמבר 2003 נערך באיטליה מחקר שכלל 20 נשים בגילאי 65-50, שלא קיבלו טיפול הורמונלי חלופי. במשך שנה הן קיבלו DHEA במינון נמוך (25 מיליגרם ליום). הממצאים: הורמוני המין, האנדרוגן והאסטרוגן עלו. בעקבות המחקר טענו החוקרים כי ה- DHEA יכול לשמש כלי טיפול יעיל לגיל המעבר, ולכן יש לשנות את הגדרתו מתוסף תזונה לתרופה. נשים שמקבלות טיפול הורמונלי חלופי יכולות אף הן ליטול DHEA במינון נמוך בלבד, כדי שלא להעלות את רמת האסטרוגן בגופן DHEA.
DHEA (קיצור של די-הידרו-אפי-אנדרוסטרון) הינו הורמון סטרואידי שמופרש באופן טבעי, בעיקר על ידי בלוטת יותרת הכליה (האדרנל). לאחרונה, הופיעו פרסומים ראשונים שממליצים על מתן DHEA כתרופת פלא, שיכולה לשפר את התפקוד השחלתי בנשים, הקרובות לגיל המעבר ומתקשות להרות, בשל מיעוט ואיכות ירודה של הביציות שנותרו בשחלות שלהן. הדיווחים החדשים מעניינים מאד, אך עוד רחוקים מלתת בידינו הוכחה חד משמעית ביחס לתפקיד ה- DHEA בהחזרת השחלות לנעוריהן.
DHEA הינו הורמון טבעי המיוצר ביותרת הכליה (בלוטת האדרנל), בבלוטת המין ובמוח. ההורמון הינו הסטרואיד העיקרי המיוצר ביותרת הכליה. רמת ההורמון בגוף יורדת בהדרגה מגיל 25. חולים במחלת כרוניות כגון סרטן ואיידס סובלים מרמת ההורמון נמוכה. מעט מאוד ידוע אל אופן התפקוד של ההורמון בגוף אך משערים כי ההשפעות שלו על נשים ועל גברים הינן שונות. היות שרמת ההורמון יורדת עם הגיל, חוקרים רבים מאמינים כי על ידי נטילת תוסף של הורמון זה והשבת רמות ההורמון לרמות תקינות, יואטו תהליכי ההזדקנות של הגוף. בנוסף, המחקרים מצביעים על כך שנטילת תוסף מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את הזיכרון ויכולת הריכוז ותורמת לשיפור כללי של תפקודי הגוף. כמו כן, נבדקת השפעת ההורמון על מחלות כרוניות כגון אדיסון, אלצהיימר, איידס, עייפות כרוניות, דיכאון, בעיות זקפה, פרקינסון ומחלות כרוניות נוספות. נכון להיום אין תוצאות חד משמעיות לגבי יעילותם במחלות אלו.