סטרואידים תופעות לוואי
הסכנות של סטרואידים אנאבוליים
סטרואידים מסוכנים יכולים להזיק לבריאותו של האדם, במיוחד אם נעשה שימוש במינונים גדולים לאורך זמן. בעיות בריאות שנגרמו על ידי סטרואידים עשויים שלא להופיע עד שנים לאחר סטרואידים נלקחים (כמו למשל התפתחות והתפרצות של מחלות כגון: מחלות לב והתפתחות סרטן).
למרות שהסטרואידים מסייעים לבנות מסת שריר, סטרואידים יכול לייצר תופעות לוואי חמורות ביותר. שימוש בסטרואידים במשך זמן רב עלול להשפיע לרעה על מערכת המון והרבייה. אצל גברים, סטרואידים יכולה להוביל לאימפוטנציה (אין אונות), ירידה בכמות הזרע המיוצר באשכים ועד כדי עקרות משנית, ואפילו להתכווצות גודל האשכים.
רוב הנתונים על השפעות ארוכות טווח של סטרואידים אנבוליים על בני אדם מגיעים דיווחים מקריים ולא מחקרים אפידמיולוגיים רשמית. מנתוני מחקרים בבעלי חיים נצפה כי האפשרות שאחד המחקרים גילה כי חשיפת עכברים זכרים קיצרה בחמישית את תוחלת החיים שלהם. סטרואידים ניתנו במינון דומה לאלה שניטלו על ידי ספורטאים, המצב גרם אחוז גבוה של מקרי מוות בטרם עת.
נשים המשתמשות בסטרואידים אנבוליים אנדרוגנים יכולות להופיע הפרעות במחזור החודשי (אי-סדירות ועד הפסקת קבלת המחזור) וזאת בגלל שהסטרואידים יכולים לשבש את ההתבגרות ושחרורן של ביצית מן השחלה. הפרעה זו עלולה לגרום ארוך טווח עם בעיות פוריות.
סטרואידים אנאבוליים אשר נלקחים לתקופות ממושכות, עשויים לגרום
* בגיל צעיר מאוד להתגרמות וסגירת קצות האפיפיזה של העצמות (ע"י גרימת עצמות להתבגר מהר מדי להפסיק לגדול בגיל צעיר).
* גידולים בכבד (liver tumors).
* הרחבת בלתי נורמאלית של שריר הלב (היפרטרופיה בדופן שריר הלב) הדבר עשוי להחריף מצב של אנגינה פקטוריס (תעוקות חזה).
* תנודות במתב הרוח ואלימות, התנהגות תוקפנית ומצבי רוח תוקפניים.
* עלייה ברמות השומנים בדם (בעיקר כולסטרול LDL) אשר תורמים לעלייה בשכיחות למחלת לב וכלי דם.
* פצעי בגרות או הרעה של פצעי בגרות (אקנה).
* צמיחה מוגברת השד בגברים (גניקומסטיה), במיוחד בני נוער.
* סימני מתיחה (stretch marks) ברמה מוגברת בלתי הפיכים.
* נטייה מוגברת לאיבוד שיער התקרחות גברית טיפוסית. אין זה אומר סהסטרואידים גורמים להקרחה, אך הם יכולים להחיש את התהליך של נשירת שיערות הראש, כמובן כשיש נטייה לכך.
נערות ונשים בסיכון עשויות לפתח תופעות לוואי נוספות
* התקרחות גברית, וצמיחת שיערות על הפנים והגוף כמאופיין אצל גברים.
* העמקת הקול.
* הגדלה של הדגדגן.
* חשוב לציין, כי נשים בהשוואה לגברים מועדות לפתח תופעות לוואי קשות וקיצוניות יותר, היות וגופן אינו רגיל להיחשף לכמויות גבוהות של הורמוני מין גבריים.